Loading...
Voor wie? 2018-02-26T18:25:14+00:00

Wateroverlast of overstroming? Wij kunnen u helpen

Neem contact op

Bedrijven en industrie

Wateroverlast door extreme neerslag is het meest groeiende klimaatprobleem voor veel industrieën en bedrijven. Bij veel bedrijven in risico gebieden staat het punt wateroverlast in de agenda, maar wat kunnen ze zelf doen? Industrie van hoog naar laag kunnen te maken krijgen met wateroverlast.

Extreme regenval of overstroming, wateroverlast komt tegenwoordig vaker voor dan u denkt. Als bedrijf wilt u hier op voorbereidt zijn en mogen de bedrijfsactiviteiten hier in geen geval onder leiden. Met de Tubebarrier op locatie bent u binnen een uur beschermd tegen het opkomende water. Dit tot een hoogte van 40 cm. Ook bij hoogwater is het een fijn gevoel te weten dat uw bedrijf en/of industrie in alle gevallen droog blijft.

Bedrijven en industrieën waar wij onze dienstverlening aan leveren:

  • Tuinders
  • Boeren
  • Gemeenten
  • Waterschappen
  • Bedrijven op binnenstedelijke locaties
  • VVE’s

Wie is er  verantwoordelijk voor wateroverlast en overstromingen?

Waterschappen of (lokale) gemeenten of bent u dit zelf? Er zijn regels vanuit de overheid wie waar verantwoordelijk voor is maar mede door de extremiteiten die we nu zien in ons weer, is het voor deze partijen enorm moeilijk om hier op te anticiperen.

Ecoloss Barrier, als leverancier van tijdelijke waterkeringen willen u hierbij graag helpen. We hebben zelf al flink wat voorbereidend werk verricht waar u als ondernemer van mee kan meeprofiteren. Naast het product wat wij aanbieden, hebben wij de mogelijkheid om een all-inclusive dienst af te sluiten. Wij nemen vervolgens alles uit handen, denk hierbij aan de aanschaf, onderhoud en installatie van de barrier. Middels een service contract bent u gewaarborgd dat wanneer er wateroverlast dreigt, u een telefoontje pleegt en alles verder door ons wordt geregeld. Want tijdens een dreigende overstroming heeft u het in veel gevallen al druk genoeg en kunt u geen personeel missen.

Werking

De Tubebarrier zit in een box maar kan ook los geleverd worden. De Tubebarrier kan als een harmonica in elkaar geschoven worden, waardoor je een lengte van 10 meter terug kan brengen naar een lengte van 50-70 cm. In uitgetrokken vorm is hij enorm flexibel. Aan de voorkant zit een flap die verankerd in/aan de grond moet worden, dit is mogelijk middels verschillende methoden. Wanneer de Tube voor uw huis uitgelegd is vult het opkomende water de Barrier zelf. U hoeft dus verder niks te doen. Wanneer het waterniveau zakt dan loopt het water weer uit de Tube en u kunt deze laten drogen en opruimen voor de volgende keer.

Afmetingen

De Afmetingen zijn in uitgetrokken vorm verschillend in lengte te bestellen (5 en 10 meter) de hoogte is 40 cm of 70 cm. De totale breedte inclusief de voorflap is +-2 meter. In opgeborgen vorm heeft de Tube slechts een ruimte van 80 x 60 x 120 cm. nodig en weegt onder de 50 kg.

Gemeenten & Lokale overheden

Waterschappen en gemeenten hebben de verplichting voor 2023 een verplichte stresstest voor wateroverlast uit te voeren. Voor gemeente en waterschappen is het belangrijk om inzicht te krijgen in de kwetsbaarheid van hun omgeving voor wateroverlast ten gevolge van extreme regenval. Mede door de klimaatverandering komen extreme weersomstandigheden steeds vaker voor. Wateroverlast is hier een belangrijk onderdeel van.

Water tegengaan?

Er zijn meerdere methode om het water tegen te gaan. Er zijn natuurlijk de bestaande methoden zoals, dijken, zandzakken of waterinstallatie-systemen. Daarnaast kan er behoefte zijn aan een flexibele waterkering die tevens dienst kan doen als tijdelijke dijk en die je nadat het wateroverlast weer is geweken weg kan halen.

Mede uit deze behoefte is de Tubebarrier ontstaan, een innovatieve tijdelijke waterkering die eenvoudig inzetbaar is bij tijdelijk wateroverlast of overstroming.

Tijdelijke waterkering - Tubebarrier

Werking

De commerciële versie van de Tubebarrier zit in een box maar kan ook los geleverd worden. De Tubebarrier kan als een harmonica in elkaar geschoven worden, waardoor je een lengte van 10 meter terug kan brengen naar een lengte van 50-70 cm. In uitgetrokken vorm is hij enorm flexibel. Aan de voorkant zit een flap die verankerd in/aan de grond moet worden, dit is mogelijk middels verschillende methoden. Wanneer de Tube voor uw huis uitgelegd is vult het opkomende water de Barrier zelf. U hoeft dus verder niks te doen. Wanneer het waterniveau zakt dan loopt het water weer uit de Tube en u kunt deze laten drogen en opruimen voor de volgende keer.

Afmetingen

De afmetingen zijn in uitgetrokken vorm verschillend in lengte te bestellen (5 en 10 meter) de hoogte is 40 cm. De totale breedte inclusief de voorflap is +-2 meter. In opgeborgen vorm heeft de Tube slechts een ruimte van 80 x 60 x 120 cm. nodig en weegt onder de 50 kg.

Service

Dit met de mogelijkheid voor gemeenten of waterschappen om een dienst en service aan ons concept te plakken. Wij kunnen de Tubebarrier voor u als waterschap en gemeente in een financiële constructie onderbrengen. Maar ook de service, u betaalt slechts maandelijks een bedrag. Wij nemen het deel van opslag, onderhoud maar ook de installatie van de Tubebarrier, uit uw handen. Heeft u vragen of wilt u een demonstratie bijwonen om de Tubebarrier in actie te zien?  Neem dan contact met ons op.

Particulieren en Huiseigenaren

Wateroverlast en een overstroming door extreem weer met heftige neerslag komt steeds vaker voor. De straten worden rivieren, de riolering kan het overtollige water niet meer verwerken. En voor je het weet stroomt het water uw woning binnen. Dit is enorm vervelend voor u en uw spullen. De schade wat een paar centimeters aan water kan maken is enorm. Uw mooie houten vloer, uw meubelen en andere dierbare spulletjes. De verzekering keert lang niet alles uit, of slechts de dagwaarde, waarna u met een behoorlijke kostenpost blijft zitten.

Uw woning beschermen tegen wateroverlast en een overstroming

Voor de privaatmarkt is er een speciale lage versie van de Tubebarrier ontwikkeld, geschikt voor particulier gebruik. Dit type waterkering is ontstaan doordat er enorm veel vragen vanuit de particuliere markt kwamen om pro-actief eigen huis en haard te beschermen tegen overstromingen en wateroverlast.
Het enige middel wat nu beschikbaar is als bescherming voor uw woning is de zandzak. Zandzakken worden in sommige gevallen uitgedeeld door gemeenten zodat men een paar zandzakken voor de deur of ingang van uw woning kan leggen. Veelal is dit veel te weinig, te laat of niet waterdicht.

Voorbeeld situatie

Stel u heeft een rijtjes woning, 5. meter breed met een tuintje ervoor. Met onze commerciële Tube kunt u de gehele 5 meter beschermen tegen een overstroming. Dus inclusief de ventilatieroosters van de kruipruimte zijn afgedekt! Deze versie is 40 cm hoog en is 5 of 10 meter lang. De hoogte van de waterkering heeft dezelfde hoogte als 4-5 zandzakken op elkaar gestapeld
Deze versie kan eenvoudig aan elkaar gekoppeld worden net zolang dat de gewenste lengte is bereikt. De voorkant van de slab moet verzwaard of verankerd worden middels verzwaringselementen of ankers.

“De meeste overstromingen in Nederland zijn niet hoger dan 20 cm. Daarom is deze versie in heel veel gevallen de oplossing om het water buiten de deur te houden. De hoogte van de waterkering is 4-5 zandzakken hoog. Op een lengte van 10 meter is dit al gauw 1000 kilogram aan zand. Terwijl de Tubebarrier slechts 50 kg is.”

Werking

De commerciële versie van de Tubebarrier zit in een box maar kan ook los geleverd worden. De Tubebarrier kan als een harmonica in elkaar geschoven worden, waardoor je een lengte van 10 meter terug kan brengen naar een lengte van 50-70 cm. In uitgetrokken vorm is hij enorm flexibel. Aan de voorkant zit een flap die verankerd in/aan de grond moet worden, dit is mogelijk middels verschillende methoden. Wanneer de Tube voor uw huis uitgelegd is vult het opkomende water de Barrier zelf. U hoeft dus verder niks te doen. Wanneer het waterniveau zakt dan loopt het water weer uit de Tube en u kunt deze laten drogen en opruimen voor de volgende keer.

Afmetingen

De Afmetingen zijn in uitgetrokken vorm verschillend in lengte te bestellen (5 en 10 meter) de hoogte is 40 cm. De totale breedte inclusief de voorflap is +-2 meter. In opgeborgen vorm heeft de Tube slechts een ruimte van 80 x 60 x 120 cm. nodig en weegt onder de 50 kg.

“Tubebarrier: Tijdelijk waterkeringsysteem”

De Tubebarrier is geschikt voor gemeenten, (lokale) overheden, bedrijven en particulieren. De ‘barrier’ kan dienst doen als tijdelijke dijk en hiermee overstroming of wateroverlast voorkomen. Daarnaast biedt Ecoloss Barrier 24/7 contactmogelijkheden bij wateroverlast of overstromingsgevaar.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Benieuwd wat de Ecoloss Barrier voor u kunt betekenen? Neem direct contact met ons op, we leggen er graag alles over uit.

VOORNAAM *
ACHTERNAAM *
EMAIL ADRES *
TELEFOONNUMMER

ONDERWERP

HOE KUNNEN WE HELPEN?